Wall: Παύση του ράλι ή απλώς ανάπαυλα;

Φυσιολογική θεωρούν οι αναλυτές τις διορθωτικές τάσεις που επικρατούν στο ξεκίνημα της Wall, καθώς Nasdaq και Dow Jones δοκιμάζουν υψηλά έτους και εννεαμήνου αντίστοιχα, ενώ κυριαρχεί και η αρνητική προειδοποίηση της Motorola.

Με τον Dow να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών και το Nasdaq να αγγίζει υψηλά έτους, θεωρείται φυσιολογική η διωρθωτική τροχιά που ακολουθεί η αμερικανική αγορά, ύστερα μάλιστα και από την αρνητική προειδοποίηση της Motorola.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή των αμερικανικών μετοχών υποδηλώνει μια γενικότερη ”παύση” του ράλι των αγορών, η οποία, ωστόσο, θα είναι μικρής διάρκειας.

Σε επίπεδο μακροοικονομικών νέων, μικρή απογοήτευση αποτέλεσε για τους αναλυτές η ανακοίνωση των αποθεμάτων χονδρικής Απριλίου, αφού καταγράφηκε υποχώρηση κατά 0,1%, έναντι του Μαρτίου. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για άνοδο κατά 0,2%.

Εξάλλου, η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων, Motorola, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο κλάδος των εταιριών πληροφορικής, ύστερα από την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς της PeopleSoft από την Oracle, έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

Οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι το μοναδικό μακροοικονομικό στοιχείο που αναμένεται λίγο ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης (αποθέματα χονδρικής) δεν αναμένεται να προσδώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στην αμερικανική αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9050,12 μονάδες με απώλειες 0,14% ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 1621,15 μονάδες. Πτώση περί το 0,28% καταγράφει και ο S&P, στις 985,02.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v