Αλλαγή ηγεσίας εν μέσω ερευνών στην Freddie Mac

Τρία ηγετικά στελέχη της αντικατέστησε η Freddie Mac, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ, κίνηση που συνδέεται με την έρευνα των εποπτικών αρχών στα λογιστικά της εταιρίας για το διάστημα 2000- 2002.

Αλλαγή ηγεσίας εν μέσω ερευνών στην Freddie Mac
Τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της, Ντέιβιντ Γκλεν, απέλυσε η Freddie Mac, με την κατηγορία ότι δεν συνεργάσθηκε πλήρως στις έρευνες που αφορούν στα λογιστικά της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ για το διάστημα 2000-2002. Τον Ν. Γκλεν, αντικατέστησε ο Πολ Πίτερσον.

Επιπλέον, η εταιρία αντικατέστησε τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο Λέναρντ Μπρέντσελ, που συνταξιοδοτήθηκε, με τον Γκρέγκορι Παρσέτζιαν.

Επίσης αντικατέστησε τον οικονομικό διευθυντή Βόγκουν Κλάρκ, που παραιτήθηκε, με τον Μάρτιν Μπάουμαν. Τέλος, διόρισε τον Σον Ο’ Μάλεϊ ως μη εκτελεστικό πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.

Η Freddie Mac δήλωσε ότι η έκδοση των διορθωμένων αποτελεσμάτων της θα καθυστερήσει έως το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της εταιρίας δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street, ενώ υποχώρησαν και τα ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v