”Παγώνουν” τα μερίσματα εταιρίες των ΗΠΑ

Τη διανομή μερισμάτων παγώνουν πολλές εταιρίες των ΗΠΑ, όπως η Viacom, η Yum! Brands και η Whirpool, σε μία προσπάθεια αναπλήρωσης των αποθεμάτων ρευστότητας, που έχουν μειωθεί σημαντικά κατά την τελευταία τριετία.

”Παγώνουν” τα μερίσματα εταιρίες των ΗΠΑ
Δεν καταβάλλουν μερίσματα πολλές εταιρίες των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τα αποθέματα ρευστότητάς τους, καθώς ο βραδύς ρυθμός αύξησης των κερδών τους κατά την τελευταία τριετία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών των εταιριών.

Η αναμενόμενη μείωση των φόρων στα μερίσματα δεν αναμένεται να μεταπείσει τις εταιρίες, οι οποίες, όπως φαίνεται, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αύξηση των αποθεματικών τους.

Η διανομή ή η αύξηση των μερισμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την υλοποίηση των σχεδίων τους και την ανάκαμψη της οικονομίας, εκτιμούν οι αναλυτές.

Πολλές εταιρίες που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν ζημιογόνες, όπως η Viacom, η Yum! Brands και η Whirpool, δεν καταβάλλουν μέρισμα και δεν έχουν ανακοινώσει πότε σχεδιάζουν να αρχίσουν τη διανομή των κερδών τους.

Παράλληλα, άλλες εταιρίες τα κέρδη των οποίων υποχωρούν, όπως η Ford, η El Paso και η Teco Energy, προχωρούν σε μείωση των μερισμάτων που διανέμουν.

Οι μόνες εταιρίες που αυξάνουν τα μερίσματά τους είναι εκείνες που έχουν υψηλά ποσά από αδιανέμητα κέρδη παρελθόντων ετών, όπως η Exxon Mobil, η Hewlett-Packard και η Microsoft, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη τους έχουν μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v