Blue Chip: Στο 2,4% βλέπει το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2003

Στο 2,4% αναμένονται οι φετινοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της Blue Chip Economic Indicators, που βελτίωσε τις προβλέψεις της για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2002, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου.

Blue Chip: Στο 2,4% βλέπει το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2003
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2003 προχώρησε η Blue Chip Economic Indicators, για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου.

Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,4% φέτος, από το 2,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη του Μαΐου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 53 οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η βελτίωση επήλθε σχεδόν αποκλειστικά από την προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο, στο 1,9% από το 1,6%.

Για το τρέχον τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2%, από το 2,1% που ήταν η πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα. Για τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, οι προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητες και κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% στο τρίτο τρίμηνο και κατά 3,7% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v