Wall: Νέα προσπάθεια για τις 9.000 από το Dow

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των εταιριών πληροφορικής σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις της Nokia για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, δημιουργούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά. Τα επίπεδα των 9.000 μονάδων δοκιμάζει ξανά ο Dow.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τον κλάδο των εταιριών κατασκευής εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας να βρίσκεται στο επίκεντρο για δέυτερη ημέρα, αυτή τη φορά με τις εκτιμήσεις της Nokia.

Ειδικότερα, η φινλανδική Nokia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι περιμένει τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου να διαμορφωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεών της. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τα κέρδη ανά μετοχή για την ίδια περίοδο, αναμένεται να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες της εταιρίας.

Εξάλλου, ο κλάδος της πληροφορικής αποκτά εκ νέου ενδιαφέρον ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς της PeopleSoft από την Oracle. Ανοδική πορεία καταγράφουν και οι μετοχές της Siebel Systems αλλά και της Microsoft.

Παράλληλα, η UBS Warburg υποβάθμισε την Ciena Corp αλλά και την Tellabs σε reduce από neutral. Αντίθετα, η Boeing καταγράφει άνοδο ύστερα από την αναβάθμιση της από την Banc of America σε buy από neutral.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,67% στις 9040,65 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,75% στις 1615,98 μονάδες. Άνοδο κατά 0,56% σημειώνει ο S&P στις 981,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v