Νέα μνήμη για υπολογιστές από IBM και Infineon

Την κατασκευή ενός νέου ολοκληρωμένου κυκλώματος μνήμης για υπολογιστές ανακοίνωσαν από κοινού οι IBM και Infineon Technologies. Σύμφωνα με τις εταιρίες, το νέο τσιπ θα είναι εμπορικά διαθέσιμο σε 18 μήνες και μπορεί να αντικαταστήσει τα τσιπ μνήμης που χρησιμοποιούνται σήμερα στους υπολογιστές.

Την κατασκευή ενός νέου, ολοκληρωμένου κυκλώματος μνήμης για υπολογιστές ανακοίνωσαν από κοινού IBM και Infineon Technologies.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες υποστήριξαν ότι μπόρεσαν να ”χωρέσουν” την τεχνολογία γνωστή ως M-Ram (μαγνητική μνήμη τυχαίας προσπέλασης) σε ένα κοινό ολοκληρωμένο κύκλωμα, γεγονός που καθιστά εφικτή την εμπορική εκμετάλλευσή της, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου 18 μήνες.

Η τεχνολογία Μ-Ram δεν υπολείπεται σε ταχύτητα από την ήδη διαθέσιμη, αλλά και πανάκριβη, μνήμη S-Ram, ενώ, λόγω του χαμηλού κόστους της και της μεγαλύτερης συγκριτικά ταχύτητάς της, μπορεί να αντικαταστήσει τη μνήμη D-Ram που αποτελεί το σημερινό στάνταρ.

Σημειώνεται ότι η αμερικανογερμανική συνεργασία της Infineon με την IBM ξεκίνησε προ μιας δεκαετίας.

Αναλυτές της αγοράς πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών επισημαίνουν ότι, εάν οι δύο εταιρίες μπορέσουν πράγματι να διαθέσουν το προϊόν μέσα σε 18 μήνες, θα ”αδράξουν” αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v