Ταξίδι στις 9.000 μονάδες πάει η Boeing τον Dow

Εν μέσω εταιρικών ειδήσεων, από τις οποίες ξεχωρίζουν η θετική νότα της Nokia για το δεύτερο τρίμηνο και η αναβάθμιση της Boeing από την ΒοΑ, η αμερικανική αγορά διατηρεί τα κέρδη της και ο Dow Jones τις 9.000 μονάδες. Στο ”συν” έκλεισε η Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Σταθερότητα επιδεικνύει η αμερικανική αγορά εν μέσω εταιρικών ειδήσεων, και δη αυτή της Nokia, καθώς διατηρείται σε ανοδική τροχιά, με τον Dow Jones να ”κρατάει” τις 9.000 μονάδες.

Ύστερα από τις χθεσινές απαισιόδοξες προβλέψεις της Motorola, οι εκτιμήσεις της Nokia έδωσαν μια πιο ”θετική νότα” αναφορικά με τον κλάδο των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να σημειώσουν άνοδο κατά 4%, ποσοστό που αντιστοιχεί στο κατώτατο όριο των προσδοκιών της (4%-12%). Ωστόσο, πιο αισιόδοξη εμφανίστηκε αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή για την ίδια περίοδο.

Εξάλλου, άνοδο περί το 2% καταγράφει η Boeing, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Banc of America σε buy από neutral, αυξάνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο για την αεροπορική εταιρία.

Αντίθετα, η Banc of America δεν εμφανίστηκε τόσο ”γενναιόδωρη” με τις μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών τις οποίες και υποβάθμισε, με αποτέλεσμα η KLA-Tencor να υποχωρεί κατά 3%, όπως και η Applied Materials, ενώ Novellus και Lam Research σημειώνουν πτώση 5%.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,77% στις 9048,58 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,90% στις 1618,39 μονάδες. Ο S&P ενισχύεται περί το 0,75% στις 983,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v