Διορθώνει ύστερα από τα χθεσινά κέρδη η Wall

”Μουδιασμένη” εμφανίζεται η αμερικανική αγορά ύστερα από τα χθεσινά κέρδη, ενώ το κλίμα επιτείνει πληθώρα εταιρικών ειδήσεων, αρνητικών κατά κύριο λόγο. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed, περί το μέσον της συνεδρίασης.

Εταιρικές, αρνητικές κατά κύριο λόγο, ειδήσεις, στην πλειονότητά τους από τον κλάδο της πληροφορικής και του τεχνολογικού εξοπλισμού, κυριαρχούν στην αμερικανική αγορά ύστερα από το χθεσινό μίνι ράλι, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed.

Ειδικότερα, η προσφορά εξαγοράς της United Technologies ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για την βρετανική εταιρία Chubb, αναμένεται να γίνει αποδεκτή αργά σήμερα ή αύριο (Πέμπτη), σύμφωνα με τις φήμες της αγοράς.

Εξάλλου, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Oracle, καθώς ανακοίνωσε ότι η PeopleSoft αποσύρει το νομικό αίτημα που σχεδίαζε να καταθέσει σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, σχετικά με την προσφορά εξαγοράς που δέχτηκε από την Oracle. Η τελευταία σχολιάζει ότι η κίνηση αυτή ίσως αποτελεί ένδειξη ότι η PeopleSoft εμφανίζεται πρόθυμη να συζητήσει την προσφορά που είχε αρχικά απορρίψει.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει και η μετοχή της Texas Instruments, καθώς η εταιρία επεξεργαστών περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και την κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων –σε σχέση με τις εκτιμήσεις της- δαπανών αναδιάρθρωσης αλλά και του ιού SARS.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η τηλεπικοινωνιακή εταιρία υπεραστικών κλήσεων Sprint, καθώς ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο θα αναλάβει έκτακτες χρεώσεις ύψους 500 εκατ. δολαρίων, προκειμένου για τη διακοπή μέρους των δραστηριοτήτων της στο web site της.

Παράλληλα, η Fed λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης, ανακοινώνει τη Μπεζ Βίβλο, που περιέχει εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 0,07% στις 9052,57 ενώ και ο S&P ακολουθεί με πτώση 0,20% στις 982,90 μονάδες. Πτώση της τάξης του 0,53% σημειώνει ο Nasdaq στις 1619,00 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v