Σνόου: Στο 3,5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β’ εξάμηνο

Η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι περικοπές στη φορολογία θα ενισχύσουν τα χρηματιστήρια και θα ενθαρρύνουν τις προσλήψεις, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζον Σνόου.

Σνόου: Στο 3,5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β’ εξάμηνο
Στο 3,5% αναμένει την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ για το δεύτερο εξάμηνο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζον Σνόου, καθώς, όπως αναφέρει, οι περικοπές στη φορολογία, ύψους 330 δισ. δολαρίων, θα ενισχύσουν τα χρηματιστήρια και θα ενθαρρύνουν τις προσλήψεις.

Οι περικοπές στη φορολογία που υπέγραψε τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ”έχουν θετικό αντίκτυπο στις αγορές μας και πιστεύω ότι θα δούμε επίπεδα ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο στα επίπεδα του 3,5%”, δήλωσε ο κ. Σνόου.

”Είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε σταθερή ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά το ερχόμενο έτος, και μαζί με αυτή, περισσότερες θέσεις εργασίας, υψηλότερη παραγωγικότητα και απόδοση πολύ πιο κοντά στις μακροπρόθεσμες δυνατότητές μας”, συμπλήρωσε ο κ. Σνόου.

Καθώς η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είχε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 1,9% κατά το πρώτο τρίμηνο, ο κ. Σνόου εκτίμησε ότι η μείωση των φόρων θα προσθέσει περί τις 2 ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη της χώρας κατά τους ερχόμενους 18 μήνες.

Οι προβλέψεις του κ. Σνόου είναι αντίστοιχες με τις προβλέψεις των αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Bloomberg, οι οποίοι αναμένουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,3% για το τρίτο τρίμηνο και κατά 3,5% για το τελευταίο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v