Συσσώρευση δυνάμεων στα νέα υψηλά της Wall

Η συσσώρευση δυνάμεων στα τρέχοντα (υψηλά) επίπεδα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη Wall Street, όπου οι δείκτες αλλάζουν συνεχώς πρόσημο, χωρίς, ωστόσο, μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ ”μικτά” χαρακτηρίζονται τα μακροοικονομικά στοιχεία. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, η οποία καταβάλλει σθεναρή προσπάθεια να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, εν μέσω μικτών μακροοικονομικών στοιχείων και διάθεσης από μέρους των επενδυτών για ρευστοποίηση των προηγούμενων κερδών.

Αναλυτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου CNNfn σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι η πεποίθηση πως η αμερικανική οικονομία πρόκειται να ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεν έχει εγκαταλειφθεί. Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου, ημερομηνία που θέτουν οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς ως έναρξη του ράλι, ο Dow Jones έχει κερδίσει 22%, ο Nasdaq 30% και ο S&P κοντά στο 25%.

Εξάλλου, στις 430.000 υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας σε σχέση με τις 447.000 της προηγούμενης εβδομάδας, έναντι των προσδοκιών για υποχώρηση στις 424.000.

Παράλληλα, οι πωλήσεις λιανικής για το μήνα Μάιο σημείωσαν άνοδο 0,1% σε σχέση με την πτώση κατά 0,3% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές δεν περίμεναν μεταβολή.

Επιπλέον, η αποφαση της PeopleSoft να απορρίψει την προσφορά εξαγοράς ύψους 5,1 δισ. δολαρίων από την Oracle, πιέζει τη μετοχή της, που καταγράφει απώλειες περί το 2%.

Πτώση πάνω από το 5% καταγράφουν και οι μετοχές της Freddie Mac, καθώς η Standard & Poor’s υποβάθμισε την εταιρία σε avoid από hold, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το λογιστικό σκάνδαλο που ταλανίζει την εταιρία.

Απώλειες κοντά στο 4% καταγράφουν και οι μετοχές των Heinz και H&R Block, καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα που δεν κατόρθωσαν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες της αγοράς.

Στις 9154,73 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, ενώ ο Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη της τάξης του 0,03% στις 1646,21 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,41% στις 993,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v