Νευρικό κλίμα μετά τα χθεσινά υψηλά στη Wall

Η νευρικότητα δίνει τη θέση στην άνοδο που κατέγραφε από την έναρξη της συνεδρίασης η αμερικανική αγορά, καθώς εμφανίστηκαν διαθέσεις αποκομιδής κερδών ύστερα από την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ θετική χροιά προσδίδουν στη Wall Street τα μακροοικονομικά στοιχεία. Με κέρδη συνεχίζουν οι ευρωαγορές.

Νευρικό είναι πλέον το κλίμα στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα αρχικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Εξάλλου, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% το Μάιο, έναντι των εκτιμήσεων που δεν περίμεναν μεταβολή. Παράλληλα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 430.000, από τα 447.000 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι εκτιμήσεις της αγοράς έκαναν λόγο για πτώση στις 425.000.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου της βιοτεχνολογίας, με τις Curis Inc., Pozen Inc., να καταγράφουν άνοδο, ύστερα από την ανακοίνωση σύναψης συμφωνίας της Curis με την Genetech Inc.

Αντίθετα, κατά 24% υποχωρεί η μετοχή της InterMune, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2003.

Άνοδο σημειώνει και η Coca-Cola, καθώς η Salomon Smith Barney αναβάθμισε την εταιρία σε in line από underperform.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 9118,17 μονάδες με απώλειες 0,69% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει πτώση της τάξης του 0,33% στις 1640,66 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,60% στις 991,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v