Ξεφυλίζουν τη ”Μπεζ Βίβλο” στη Wall...

Διατηρεί τα κέρδη της η αμερικανική αγορά παρά τις επιφυλακτικές επισημάνσεις της Fed που περιέχονται στη Μπεζ Βίβλο, σύμφωνα με την οποία η λήξη του πολέμου στο Ιράκ δεν επέφερε συνταρακτικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Ανεπηρέαστη αφήνουν προς στιγμή τη Wall οι επιφυλακτικές διατυπώσεις για την αμερικανική οικονομία που περιέχονται στη Μπεζ Βίβλο της Fed. Βασική εκτίμηση που απορρέει από αυτήν είναι ότι η λήξη του πολέμου στο Ιράκ δεν επέφερε συνταρακτικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, στη Μπεζ Βίβλο αναφέρεται ότι οι ρυθμοί αύξησης των καταναλωτικών δαπανών ήταν βραδύτεροι των αναμενόμενων, ενώ τα στοιχεία για τη μεταποίηση εμφανίζονται μάλλον ”μικτά”.

Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με τους αναλυτές, το πιο θετικό στοιχείο της ανακοίνωσης της Fed, μοιάζει να είναι το γεγονός ότι κανένας από τους 12 κεντρικούς τραπεζίτες δεν έκανε λόγο για επιδείνωση των συνθηκών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζώρτζ Σνόου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο, προβλέποντας ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 3,5%, κυρίως λόγω των φοροαπαλλαγών Μπους, που αναμένεται να ενισχύσει τις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,72% στις 9120,57 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με κέρδη 0,38% στις 1633,78 μονάδες. Άνοδο περί το 0,68% καταγράφει και ο S&P στις 991,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v