Θετικό κλίμα στη Wall εν αναμονή Μπεζ Βίβλου

Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed και την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου στις 21:00, οι επενδυτές οδηγούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά εν μέσω θετικών εταιρικών ειδήσεων, ενώ οι αρνητικές εκτιμήσεις της Texas Instruments ”περιορίζουν” τις κινήσεις του Nasdaq. Αισιοδοξία Τζώρτζ Σνόου για το ΑΕΠ του δευτέρου εξαμήνου. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Να σταθεροποιήσει την άνοδο προσπαθεί η αμερικανική αγορά εν μέσω θετικών εταιρικών ειδήσεων, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου της Fed, ενώ ο Nasdaq πιέζεται από την αρνητική προειδοποίηση της Texas Instruments.

Ειδικότερα, κέρδη της τάξης του 5,1% σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρίας Eli Lilly, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των προσδοκιών. Εξάλλου η εταιρία επαναδιατυπώσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του έτους, στα 2,50-2,60 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, ανοδική πορεία καταγράφουν και οι μετοχές της General Motors, καθώς η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Αντίθετα, παραμένουν οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, με τη μετοχή της Texas Instruments να σημειώνει απώλειες υψηλότερες του 10%, ύστερα από την προειδοποίηση που εξέδωσε σχετικά με τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει 250 θέσεις εργασίας, από τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία.

Εξάλλου, απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Sprint, καθώς η SG Cowen υποβάθμισε την εταιρία σε outperform, ενώ αντίθετα προχώρησε σε αναβάθμιση της Nextel σε strong buy.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των Intel, κατά 1% και της Advanced Micro Devices, η οποία υποχωρεί κατά 4%, ενώ η IBM κερδίζει περί το 1%, καθώς η Merrill Lynch συμπεριέλαβε την εταιρία στη λίστα της ”Focus List”.

Εξάλλου, να ”αδιαφορεί” μοιάζει η αμερικανική αγορά αναφορικά με την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου της Fed, ενώ ελάχιστη προσοχή επιδεικνύουν οι επενδυτές στις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ αναφορικά με το ΑΕΠ του δευτέρου εξαμήνου (+3,5), κυρίως λόγω των περικοπών στη φορολογία, ύψους 330 δισ. δολαρίων, που εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τα χρηματιστήρια και θα ενθαρρύνουν τις προσλήψεις.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,56% στις 9105,58 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει κέρδη 0,40% στις 988,81 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,04% στις 1628,34.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v