Nokia: Αισιόδοξη για τον κλάδο της κινητής το 2003

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Nokia όσον αφορά στις εκτιμήσεις της για αύξηση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων κατά 10% το 2003, ενώ παράλληλα διασκέδασε τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την αύξηση του μεριδίου συμμετοχής της στην αγορά κινητών τρίτης γενεάς.

Nokia: Αισιόδοξη για τον κλάδο της κινητής το 2003
Τις αισιόδοξες προβλέψεις της, περί 10% αύξησης στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων για το 2003, επαναδιατύπωσε η Nokia, ενώ καθησύχασε τους επενδυτές αναφορικά με την πορεία αύξησης του μεριδίου της στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενεάς, στο 35%, από το 30% που είναι τώρα.

Οι προβλέψεις της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων, έρχονται μία μόλις μέρα μετά την προειδοποίησή της ότι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα διαμορφωθούν στο κατώτατο όριο των προσδοκιών (4%) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, η Nokia δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των συνδρομητών της στους 1,6 δισ., έως το 2005, από το 1 δισ. συνδρομητών που έχει τώρα, ενώ στην προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση της πελατειακής της βάσης στους 1,5 δισ. συνδρομητές.

Οι μετοχές της φινλανδικής εταιρίας κινήθηκαν ανοδικά στο άκουσμα της είδησης, παρά το γεγονός ότι η Merrill Lynch υποβάθμισε τη μετοχή της σε ”neutral” από ”buy”, ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v