Ράλι για δεύτερη συνεδρίαση στη Wall Street

Σε ράλι εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να ανταποκρίνεται στο γενικότερο ανοδικό κλιμα που δημιούργησαν εταιρικές ειδήσεις, ενώ οι ”διφορούμενες” εκτιμήσεις της Fed άφησαν μάλλον ανεπηρέαστη τη Wall Street.

Με υψηλά κέρδη έκλεισε η Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς ξεπεράστηκε το αρνητικό κλίμα που δημιουργούσαν οι απώλειες των μετοχών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου.

Ειδικότερα, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των AT&T, IBM και Caterpillar, ενώ η προειδοποίηση της Texas Instruments ”πίεσε” στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης τον Nasdaq.

Πτώση κατά 9% σημείωσε η μετοχή της Texas Instruments, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου, ανακοινώνοντας παράλληλα την περικοπή 250 θέσεων στις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία.

Περαιτέρω πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές της αμερικανικής εταιρίας επεξεργαστών, καθώς Morgan Stanley, Deutsche Bank Securities και Banc of America, έσπευσαν να υποβαθμίσουν της μετοχές της Texas Instruments.

Αντίθετα, άνοδο κατά 2,6% σημείωσε και η IBM, καθώς η Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι την συμπεριέλαβε στη λίστα της Fucus List. Κέρδη περί το 1,7% κατέγραψε και η Oracle, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Wells Fargo, ενώ περί το 4% εκτινάχθηκε η AT&T, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για μείωση του χρέους κάτω από τα 10 δισ. δολάρια στο 2003.

Κατά 3,4% ενισχύθηκαν και οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο των προσδοκιών της.

Εξάλλου, ως ένδειξη της πρόθεσης για μείωση των επιτοκίων εξέλαβαν οι επενδυτές την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed, στην οποία υποστήριζε ότι το τέλος του πολέμου στο Ιράκ δεν επέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα για την αμερικανική οικονομία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Τζώρτζ Σνόου εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ του δευτέρου εξαμήνου θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,5%.

Με κέρδη 1,32% έκλεισε ο ΟΤΕ στα 6,13 δολάρια, ενώ και η Εθνική σημείωσε άνοδο 0,32% στα 3,14 δολάρια. Αμετάβλητη στα 16,10 δολάρια παρέμεινε η .

Στις 9183,22 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones με κέρδη 1,42% ενώ και ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 1,13% στις 1646,02 μονάδες. Ο S&P σημείωσε άνοδο 1,28% στις 997,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v