PeopleSoft: Απέρριψε την πρόταση της Oracle

Την πρόταση εξαγοράς ύψους 5,1 δισ. δολαρίων της Oracle απέρριψε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της PeopleSoft, επειδή δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μία ”μακρά περίοδο” ερευνών από τις αρχές ανταγωνισμού, ενώ υπάρχει η ”σημαντική πιθανότητα” απόρριψης της συμφωνίας.

PeopleSoft: Απέρριψε την πρόταση της Oracle
Την πρόταση εξαγοράς της Oracle απέρριψε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της PeopleSoft, καθώς δεν επιθυμεί την εμπλοκή της σε μία ”μακρά περίοδο” ερευνών από τις αρχές ανταγωνισμού, ενώ υπάρχει η ”σημαντική πιθανότητα” απόρριψης της συμφωνίας.

Επιπλέον, η προσφορά των 5,1 δισ. δολαρίων είναι χαμηλότερη της αξίας της PeopleSoft, δεδομένου ότι η μετοχή της διαπραγματεύεται πλέον υψηλότερα από τα 16 δολάρια που δίνει η Oracle για κάθε μετοχή της εταιρίας.

”Η προσφορά της Oracle επιδιώκει να πλουτίσει την Oracle εις βάρος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της PeopleSoft”, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PeopleSoft Κρεγκ Κόνγουεϊ.

”Η πρόταση της Oracle για εξαγορά της PeopleSoft θα μειώσει τον ανταγωνισμό και θα περιορίσει τις επιλογές των πελατών”, συμπλήρωσε ο κ. Κόνγουεϊ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, επιδιώκει να σταματήσει την πώληση των προγραμμάτων λογισμικού για εταιρίες της PeopleSoft και να προσαρμόσει τα καλύτερα προγράμματά της σε αυτά της Oracle.

Η εξαγορά της PeopleSoft θα ισχυροποιούσε την Oracle, που κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά λογισμικού για εταιρίες, μετά τη SAP. Ωστόσο, η συμφωνία εξαγοράς της J.D. Edwards από την PeopleSoft θα απειλήσει αυτή τη θέση, κάτι που η Oracle προσπάθησε να αποτρέψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v