Κατά 31% εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Oracle

Κατά 31% αυξήθηκαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής, Oracle, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου χρήσης, αναθεωρώντας μάλιστα προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του επόμενου τριμήνου.

Κατά 31% εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Oracle
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής, Oracle, ενώ τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν κατά 31%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Oracle συνέπεσε με την απόρριψη της ανταγωνιστικής της PeopleSoft στην επιθετική προσφορά εξαγοράς των 5,1 δισ. δολαρίων από την πρώτη.

Ειδικότερα, η Oracle ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 858 εκατ. δολάρια ή 16 σεντς ανά μετοχή, για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 31 Μαΐου, έναντι του ποσού των 656 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι εκτιμήσεις της αγοράς έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 14 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν στο ποσό των 2,83 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με τα 2,77 δισ. δολάρια πέρυσι. Τα κέρδη του έτους διαμορφώθηκαν στα 43 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 39 της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η Oracle δεν προχώρησε σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το πρώτο τρίμηνο χρήσης του 2004, ωστόσο αύξησε οριακά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της ίδιας περιόδου στα 2,1-2,2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v