Κερδίζει ”πόντους” η Airbus έναντι της Boeing

Τη ”μερίδα του λέοντος” κατάφερε να αποσπάσει η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρία Airbus από την ανταγωνιστική της Boeing, κερδίζοντας παραγγελία ύψους 12,5 δισ. δολαρίων από την Emirates Airlines, έναντι της αντίστοιχης των 6,8 δισ. δολαρίων της Boeing.

Κερδίζει ”πόντους” η Airbus έναντι της Boeing
Μερίδιο αγοράς φαίνεται να χάνει η Boeing, έναντι της Airbus, καθώς η αεροναυπηγική εταιρία των ΗΠΑ κέρδισε συμφωνία ύψους 6,8 δισ. δολαρίων από την Emirates Airlines, έναντι της αντίστοιχης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής της, ύψους 12,5 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, η Emirates πρόκειται να αγοράσει 71 αεροσκάφη, τα 41 από την Airbus, στη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της εμπορικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, προχώρησε στην παραγγελία νέων μηχανών για αεροσκάφη, στην τιμή των 900 εκατ. δολαρίων, από τη βρετανική Rolls-Royce.

Η συμφωνία, υπογραμμίζει η ”Wall Street Journal”, είναι ενδεικτική των φιλοδοξιών μίας μικρής χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με πληθυσμό 3 εκατ. ατόμων, να καταστήσει το Ντουμπάι ως έναν από τους κυριότερους αεροπορικούς κόμβους στον κόσμο και την κρατική Emirates ως μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο.

Παράλληλα, η Qatar Airways, στην αναμενόμενη σημερινή ανακοίνωσή της για την αγορά αεροσκαφών, μεταξύ άλλων και από την Airbus, θα εξαιρέσει την Boeing, όπως αναφέρει το Reuters, καταφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στην αμερικανική αεροναυπηγική εταιρία.

Η Boeing τώρα επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη δημιουργία αεροσκαφών με επαρκή αποθέματα καυσίμων, τα Dreamliner 7E7, ώστε οι επιβάτες να φτάνουν απ’ ευθείας στον προορισμό τους χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, καθώς τα σχέδιά της για το υψηλής ταχύτητας Sonic Cruiser δεν είχαν τύχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v