Peoplesoft:Καλύτερη προσφορά για την J.D. Edwards

Την προσφορά της για την εξαγορά της J.D. Edwards βελτίωσε η Peoplesoft, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο εξαγοράς της από την Oracle, προσφέροντας σχεδόν τα μισά από τα 1,75 δισ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές.

Peoplesoft:Καλύτερη προσφορά για την J.D. Edwards
Την προσφορά της για την εξαγορά της J.D. Edwards βελτίωσε η Peoplesoft, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο εξαγοράς της από την Oracle.

Ειδικότερα, η Peoplesoft προσφέρει 863 εκατ. δολάρια σε μετρητά και θα εκδώσει 52,6 εκατ. νέες μετοχές, ενώ αρχικά προσέφερε όλο το ποσό σε μετοχές.

Η Peoplesoft προσπαθεί να αποτρέψει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας των μετόχων υπέρ της συμφωνίας, προκειμένου να καταφέρει να την ολοκληρώσει προτού η Oracle πείσει τους μετόχους της να δεχθούν την αντίστοιχη δική της προσφορά, ύψους 5,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Από την πλευρά της η Oracle προσπαθεί να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού για εταιρίες, πίσω από τη SAP, την οποία κινδυνεύει να χάσει εάν ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Peoplesoft με την J.D. Edwards.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Oracle θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά της τουλάχιστον στα 20 δολάρια ανά μετοχή, από τα 16 δολάρια, προκειμένου να έχει ελπίδες, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην εγκριθεί η συγχώνευση από τις αρχές ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v