Τα macro ”έβγαλαν βόλτα” τους ταύρους της Wall

Με ράλι ανόδου ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall, καθώς τα στοιχεία για αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη σε τριπλάσια σε σχέση με τις προβλέψεις επίπεδα ενίσχυσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και εκτόξευσαν Dow και S&P πάνω από τις 9.300 και 1.000 μονάδες αντίστοιχα. Με κέρδη ”έκλεισαν” σήμερα και οι ευρωαγορές, ενώ το ευρώ ”ακούμπησε” τα 1,1940 δολάρια.

Με ράλι ανόδου ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall, καθώς τα στοιχεία για αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη σε τριπλάσια σε σχέση με τις προβλέψεις επίπεδα ενίσχυσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και εκτόξευσαν Dow και S&P πάνω από τις 9.300 και 1.000 μονάδες αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας New York Empire State Index ανήρθε στις 26,8 μονάδες τον Ιούνιο, από τις 10,6 μονάδες του Μαΐου και έναντι προβλέψεων για υποχώρηση στις 8,8.

Ανοδικά κατά 3,5% κινήθηκαν οι τίτλοι της Yahoo μετά την υποβάθμισή τους σε ”outperform” από ”neutral” στην οποία προέβη η Soundview Technologies.

Κέρδη κατέγραψαν και οι τίτλοι της J.D Edwards, ύστερα από την διαβεβαίωση της PeopleSoft ότι η συγχώνευσή της με την πρώτη θα πραγματοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι περίπου μια εβδομάδα από την ανακοίνωση του deal PeopleSoft- J.D Edwards, η Oracle προέβη σε πρόταση εχθρικής εξαγοράς της πρώτης, η οποία δημιούργησε ανησυχίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η μετοχή της Caterpillar συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της ημέρας, με άνοδο περί του 3%, καθώς η CSFB αύξησε την τιμή- στόχο στα 65 δολ. από τα 59.

Αμετάβλητη στα 16,50 δολ. παρέμεινε η , ενώ Εθνική και ΟΤΕ διαμορφώθηκαν στα 3,40 και τα 6,32 δολ. με απώλειες 1,76% και κέρδη 0,27% αντίστοιχα.

Κέρδη 2,21% κατέγραψε ο Dow διαμορφούμενος στις 9.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ”έκλεισε” στο +2,51% και τις 1.667,32.

Στις 1.010,86 μονάδες διαμορφώθηκε ο S&P, με κέρδη της τάξεως του 2,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v