Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για το δολάριο

To δολάριο θα συνεχίσει να διορθώνει πτωτικά, αλλά δεν πρόκειται να καταρρεύσει, υποστηρίζει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της (12/6). O επενδυτικός οίκος ”βλέπει” την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,21 δολ. στο γ’ τρίμηνο και στα 1,17 δολ. στο δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για το δολάριο
To δολάριο θα συνεχίσει να διορθώνει πτωτικά, αλλά δεν πρόκειται να καταρρεύσει, υποστηρίζει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Ιουνίου 2003.

O επενδυτικός οίκος ”βλέπει” την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,21 δολ. στο γ’ τρίμηνο και στα 1,17 δολ. στο δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο επενδυτικός οίκος υποστηρίζει στο report του με τίτλο FXPulse ότι το δολάριο θα συνεχίσει να υποχωρεί σε μεγαλύτερους ρυθμούς έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών απ’ ότι έναντι του ευρώ και του γεν.

Εξάλλου, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αυτή της Γερμανίας, να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ύφεση η ΕΚΤ ενδέχεται να αρχίσει να ανησυχεί από την ισχυροποίηση του κοινού νομίσματος, γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της, στα οποία θα περιλαμβάνεται και η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Σε ό,τι αφορά τη στερλίνα, η Morgan Stanley θεωρεί ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος για εισδοχή της Μ. Βρετανίας στους κόλπους της Ε.Ε το ερχόμενο φθινόπωρο δεν πρέπει να αποκλείεται. Η ισοτιμία εισαγωγής στην ΟΝΕ τοποθετείται από τον επενδυτικό οίκο στα 0.70 με 0,73 ευρώ ανά μονάδα ευρωπαϊκού νομίσματος.

Βραχυπρόθεσμα, την ισοτιμία της στερλίνας θα διαμορφώνουν οι επιτοκιακές διαφορές. H Morgan τοποθετεί την ισοτιμία ευρώ- στερλίνας στα 0,74 ευρώ ανά στερλίνα στο γ’ τρίμηνο και στα 0,70 ευρώ ανά στερλίνα στο δ’ τρίμηνο του 2003, ενώ για τις ίδιες περιόδους προβλέπει την ισοτιμία στερλίνας- δολαρίου στα 1,64 και τα 1,60 δολ. ανά μονάδα βρετανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v