”Μίνι ράλι” σε Wall μετά τα θετικά macro (update)

Εντονα ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Νέας Υόρκης σε επίπεδα που ξεπέρασαν κατά τρεις φορές τις προβλέψεις. Η θετική αυτή έκπληξη συνετέλεσε στην παγίωση της αντίληψης για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και διαμόρφωσε θετικά το χρηματιστηριακό κλίμα και στις ευρωαγορές, οι οποίες ”έκλεισαν” με σημαντικά κέρδη. Τα 1,1940 δολάρια ”άγγιξε” σήμερα το ευρώ.

Σε μίνι ράλι επιδίδεται η Wall, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Νέας Υόρκης σε επίπεδα που ξεπέρασαν κατά τρεις φορές τις προβλέψεις.

Η θετική αυτή έκπληξη συνετέλεσε στην παγίωση της αντίληψης για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και διαμόρφωσε θετικά το χρηματιστηριακό κλίμα και στις ευρωαγορές, οι οποίες ”έκλεισαν” με σημαντικά κέρδη. Τα 1,1940 δολάρια ”άγγιξε” σήμερα το ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας New York Empire State Index ανήρθε στις 26,8 μονάδες τον Ιούνιο, από τις 10,6 μονάδες του Μαΐου και έναντι προβλέψεων για υποχώρηση στις 8,8.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Yahoo, περί το 4%, μετά την υποβάθμισή τους σε ”outperform” από ”neutral” στην οποία προέβη η Soundview Technologies.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και οι τίτλοι της J.D Edwards, ύστερα από την διαβεβαίωση της PeopleSoft ότι η συγχώνευσή της με την πρώτη θα πραγματοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι περίπου μια εβδομάδα από την ανακοίνωση του deal PeopleSoft- J.D Edwards, η Oracle προέβη σε πρόταση εχθρικής εξαγοράς της πρώτης, η οποία έθεσε εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Ανοδο 1,62% καταγράφει ο Dow, στις 9.264 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +1,75% και τις 1.655.

Στις 1.005 μονάδες διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή ο S&P, με κέρδη της τάξεως του 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v