”Κόκκινη” η Wall υπό την απειλή του…Michi-gun

Απώλειες κατέγραψε η Wall, καθώς η αρνητική έκπληξη της υποχώρησης του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Michigan προσέφερε την αφορμή για αποκόμιση κερδών μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ενέτεινε και τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ μπορεί να αργήσει. Πάνω από τις 9.100 μονάδες ”κρατήθηκε” ο Dow, ενώ η υποβάθμιση της μετοχής της Intel από τη Deutsche Bank επέδρασε αρνητικά, κυρίως στο Nasdaq.

Απώλειες κατέγραψε η Wall, καθώς η αρνητική έκπληξη της υποχώρησης του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Michigan προσέφερε την αφορμή για αποκόμιση κερδών μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ενέτεινε και τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ μπορεί να αργήσει.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Michigan υποχώρησε στις 87,2 μονάδες από τις 92,1 του Μαΐου, ενώ οι αναλυτές ”έβλεπαν” ενίσχυση του δείκτη στις 93,4. Επισημαίνεται ότι η υποχώρηση αυτή είναι η μεγαλύτερη του τελευταίου οκταμήνου

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) κατέγραψε πτώση 0,3% κατέγραψε τον Μάιο έναντι εκτιμήσεων για 0,2%, ενώ το εμπορικό έλλειμμα του Απριλίου συρρικνώθηκε στα 42,3 δισ. δολάρια από τα 43,5 δισ. του Μαρτίου. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” το έλλειμμα στα 42 δισ. δολάρια.

Με απώλειες της τάξεως του 4% έκλεισε η συνεδρίαση και για τη μετοχή της Intel, μετά την υποβάθμιση σε ”διακράτηση” από ”αγορά” από την Deutsche Bank

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Adobe Systems, η οποία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μην επιτύχει τους στόχους της για το τρέχον τρίμηνο.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της General Motors από τη Moody’s ”έστειλε” σήμερα τη μετοχή της πρώτης στο –3%. Η Moody’s απέδωσε την υποβάθμιση στον εντεινόμενο ανταγωνισμό και την αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αμετάβλητη στα 3,44 δολάρια η Εθνική, ενώ και η παρέμεινε στα 16,50 δολάρια. Πτώση κατά 0,82% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 6,05 δολάρια.

Ο δείκτης Dow διαμορφώθηκε στις 9.117,12 μονάδες, με απώλειες 0,86%. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,64%, στις 1.626,49 μονάδες.

O S&P βρέθηκε στο –0,99% και τις 988,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v