GM: Υποβάθμιση της αξιολόγησης από Moody’s

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, General Motors προχώρησε η Moody’s, λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού και των υψηλότερων ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

GM: Υποβάθμιση της αξιολόγησης από Moody’s
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της General Motors προχώρησε η Moody’s, λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού και των υψηλότερων ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Η βαθμολογία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από πλευράς πωλήσεων μειώθηκε κατά μία μονάδα, στο Baa1 από το A3, ενώ η Moody’s δεν απέκλεισε νέα μείωση. Η βαθμολογία για την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα διατηρήθηκε αμετάβλητη στο Prime-2.

Επιπλέον, η βαθμολογία για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χρηματοοικονομικής μονάδας της εταιρίας, της General Motors Acceptance, μειώθηκε στο A3 από το A2. Η βραχυπρόθεσμη βαθμολογία της εταιρίας επίσης μειώθηκε στο Prime-2 από το Prime-1.

Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει εταιρία των ΗΠΑ έχει αναγκάσει την GM να προσφέρει περισσότερες εκπτώσεις και προσφορές από κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η GM αντιμετωπίζει την αύξηση του κόστους συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι έχει 2,5 συνταξιούχους για κάθε ενεργό εργαζόμενο και υποχρεώσεις ύψους 19 δισ. δολαρίων, δήλωσε η Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v