”Φόβισε” τη Wall η πτώση του Michigan

Η αποκόμιση κερδών που ”πυροδότησε” η απροσδόκητη βουτιά του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Michigan, διεύρυνε τις απώλειες στη Wall και έστειλε το Dow επικίνδυνα κοντά τις 9.100 μονάδες. Πρόσθετη επιβάρυνση, κυρίως στο Nasdaq, δημιουργεί η υποβάθμιση της Intel από τη Deutsche Bank.

Η αποκόμιση κερδών που ”πυροδότησε” η απροσδόκητη βουτιά του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Michigan, διεύρυνε τις απώλειες για τη Wall και έστειλε το Dow επικίνδυνα κοντά τις 9.100 μονάδες. Πρόσθετη επιβάρυνση, κυρίως στο Nasdaq, από την υποβάθμιση της μετοχής της Intel από τη Deutsche Bank.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Michigan υποχώρησε στις 87,2 μονάδςε από τις 92,1 του Μαΐου, ενώ οι αναλυτές ”έβλεπαν” ενίσχυση του δείκτη στις 93,4.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) κατέγραψε πτώση 0,3% κατέγραψε τον Μάιο έναντι εκτιμήσεων για 0,2%, ενώ το εμπορικό έλλειμμα του Απριλίου συρρικνώθηκε στα 42,3 δισ. δολάρια από τα 43,5 δισ. του Μαρτίου. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” το έλλειμμα στα 42 δισ. δολάρια.

Πτωτικά, περί το –8%, κινούνται οι τίτλοι της Adobe Systems, η οποία προειδοποίησε ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις για το τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να μην επαληθεύσουν τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση και για τη μετοχή της Intel, καθώ η Deutsche Bank την υποβάθμισε σε ”διακράτηση” από ”αγορά”.

Στον αντίποδα, κέρδη της τάξεως του 3% καταγράφουν οι τίτλοι της Oracle, καθώς ο κολοσσός κατασκευής λογισμικού ανέφερε αύξηση της κερδοφορίας κατά 31% για το δ’ τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow διαμορφώνεται στις 9.104,23 μονάδες, με απώλειες 0,99%. Ο Nasdaq υποχωρεί περί το –1,46%, στις 1.629 μονάδες.

O S&P βρίσκεται στο –1,1% και τις 987 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v