Oracle: Αυξάνει την προσφορά της για τη PeopleSoft

Κατά 22% αύξησε την προσφορά της για την εξαγορά της PeopleSoft η Oracle, στα 6,3 δισ. δολάρια σε μετρητά, ή 19,50 δολάρια ανά μετοχή, τιμή κατά 14% υψηλότερη από την χθεσινή τιμή κλεισίματος της PeopleSoft.

Oracle: Αυξάνει την προσφορά της για τη PeopleSoft
Την προσφορά της κατά 1,2 δισ. δολάρια αύξησε η Oracle, για την επιθετική εξαγορά PeopleSoft, στα 6,3 δισ. δολάρια σε μετρητά, μετά την προσπάθεια της PeopleSoft να αποφύγει την εξαγορά της, βελτιώνοντας από τη μεριά της την προσφορά της για την εξαγορά της J.D. Edwards.

Η νέα προσφορά, αποτιμά την PeopleSoft στα 19,50 δολάρια ανά μετοχή, από τα 16 δολάρια (συνολικά 5,1 δισ. δολάρια), που ήταν η προηγούμενη προσφορά της Oracle στις 6 Ιουνίου, τέσσερις μέρες μετά την από κοινού ανακοίνωση του σχεδίου συγχώνευσης της PeopleSoft με την J.D. Edwards.

Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούσαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, θα έπρεπε να αυξήσει την προσφορά, δεδομένου ότι η τιμή των μετοχών της PeopleSoft, στο άκουσμα της προσφοράς, ξεπέρασε τα 16 δολάρια.

Η Oracle δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να καταθέσει μήνυση ενάντια στην PeopleSoft και στην J.D. Edwards, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα δικαιώματα των μετόχων της PeopleSoft. Οι αιτιάσεις της Oracle στηρίζονται στο ότι η αναθεωρημένη προσφορά που κατέθεσε η Peoplesoft για την εξαγορά της J.D. Edwards, έγινε με σκοπό να μην είναι αναγκαία η έγκριση από τους μετόχους της πρώτης.

Από τη μεριά τους, η PeopleSoft, με την J.D. Edwards κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα μηνύσεις ενάντια στην Oracle, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί ”αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v