Νέα άνοδο επιχειρεί η Wall (update)

Νέα άνοδο επιχειρεί η Wall Street, μετά τις διορθωτικές τάσεις στην αρχή της συνεδρίασης. Περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Dow λόγω της Kodak, που υποχωρεί κατά 10%, ενώ ο Nasdaq δείχνει μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου λόγω της κίνησης της Oracle να βελτιώσει την προσφορά για την Peoplesoft.

Την άνοδο επιχειρεί η Wall, μετά τις διορθωτικές τάσεις στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές φαίνεται αφενός να δοκιμάζουν την αντοχή των δεικτών σε υψηλότερα επίπεδα και αφετέρου να αφήνουν κατά μέρος τις μικτές εταιρικές ειδήσεις από Kodak, Morgan Stanley, Bear Sterns και Oracle.

Αναλυτικότερα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Eastman Kodak η οποία εξέδωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο του έτους δεν θα επαληθεύσουν τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρίας. Η εταιρία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη, στα 0,30 δολ. ανά μετοχή από τα 0,60 δολ.

Εξάλλου, πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της Morgan Stanley, τα κέρδη της οποίας για το β’ οικονομικό τρίμηνο σημείωσαν πτώση κατά 25%, και κυμάνθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η ανταγωνίστρια της Morgan Stanley, η Bearn Stearns εξέπληξε ευχάριστα την αγορά και η μετοχή της συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς ανακοίνωσε για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31/3 κέρδη 2,02 δολ. ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για κέρδη 1,72 δολ.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι τόσο της Oracle όσο και της Peoplesoft, καθώς η πρώτη αύξησε σήμερα κατά 22% την προσφορά της για την εξαγορά της δεύτερης, με την τιμή να διαμορφώνεται πλέον κατά 14% υψηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της Peoplesoft.

Στις 9.307 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,15%. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το +0,71% και τις 1.680 μονάδες.

Στις 1012,3 μονάδες και το +0,06% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v