”Βράχος” η Wall παρά την αποκόμιση κερδών

Τα κέρδη του χθεσινού ράλι ανόδου κατάφερε να διαφυλάξει και να διευρύνει (έστω και και ελάχιστα) η Wall καθώς το θετικό χρηματιστηριακό κλίμα που διαμόρφωσαν τα στοιχεία για αμετάβλητο πληθωρισμό και για αύξηση σε βιομηχανική παραγωγή και νέες κατοικίες το Μάιο ”απορρόφησε” τις φυσιολογικές και χωρίς εξάρσεις τάσεις για ρευστοποίηση κερδών.

Τα κέρδη του χθεσινού ράλι ανόδου κατάφερε να διαφυλάξει η Wall, καταγράφοντας μάλιστα και μικρή άνοδο, καθώς το θετικό χρηματιστηριακό κλίμα που διαμόρφωσαν τα στοιχεία για αμετάβλητο πληθωρισμό και για αύξηση σε βιομηχανική παραγωγή και νέες κατοικίες το Μάιο ”απορρόφησε” τις φυσιολογικές και χωρίς εξάρσεις τάσεις για ρευστοποίηση κερδών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Μάιο αυξήθηκε κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές την περίμεναν αμετάβλητη.

Επιπροσθέτως, αμετάβλητος παρέμεινε το Μάιο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, έπειτα από υποχώρηση κατά 0,3%τον Απρίλιο και έναντι προβλέψεων για υποχώρηση κατά 0,1%.Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η μη υποχώρηση του πληθωρισμού απομακρύνει, σε κάποιο βαθμό, τους φόβους του αποπληθωρισμού.

Εξάλλου οι νέες κατοικίες στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 1,732 εκ., από τα 1,63 ε. του Μαΐου. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” τις νέες κατοικίες το Μάιο στα 1,7 εκ.

Σε εταιρικό επίπεδο, πιέσεις περί το –4% δέχτηκε η μετοχή της AT&T, καθώς η Merrill Lynch την υποβάθμισε σε ”sell” από ”neutral”.

Στον αντίποδα, κέρδη περί το 2% κατέγραψε η μετοχή της Microsoft, μετά την είδηση ότι η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια δέχτηκε να προβεί σε συμβιβασμό με τον αμερικανικό κολοσσό για υπόθεση παραβίασης του αντιμονοπωλιακού νόμου.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, μετά την ανακοίνωσή της ότι παρασκεύασε ένα καινούριο φάρμακο που βοηθά στην απεξάρτηση από το κάπνισμα.

Κέρδη κατέγραψαν πολλές από τις εταιρίες πολύτιμων μετάλλων, ακολουθώντας τη σημερινή μεγάλη άνοδο της τιμής του χρυσού κατά 4,1 δολ. σήμερα., στα 363,8 δολάρια ανά ουγκιά. Στις μετοχές του κλάδου που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκαταλέγονται οι Newmont Mining, Goldcorp, και Kinross Gold.

Αμετάβλητη στα 16,50 η . Στα 3,25 δολάρια διαμορφώθηκε ο ΟΤΕ (-1,11%). H Eθνική κατέγραψε κέρδη 7,35%, στα 3,65 δολάρια.

Στις 9.323,62 μονάδες διαμορφώθηκε ο Dow, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,04%. Ο δείκτης Nasdaq ”έκλεισε” στο +0,13% και τις 1.668,69 μονάδες.

Στις 1.011 μονάδες και το +0,09% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v