Kodak: Μειώνει τις προβλέψεις για το β’ τρίμηνο

Λιγότερα από τα αναμενόμενα θα είναι τα κέρδη της Kodak για το δεύτερο τρίμηνο του 2003, λόγω των μειωμένων πωλήσεων σε φωτογραφικό χαρτί και φιλμ στην Ασία, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία οφείλεται στην εμφάνιση του ιού της άτυπης πνευμονίας.

Kodak: Μειώνει τις προβλέψεις για το β’ τρίμηνο
Τις προβλέψεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2003 μείωσε η Eastman Kodak, περισσότερο από το μισό, εξέλιξη την οποία η εταιρία αποδίδει στη μείωση των πωλήσεών της στην Ασία, λόγω του ιού της άτυπης πνευμονίας.

Η Kodak υπολογίζει ότι θα έχει λειτουργικά κέρδη που θα κυμανθούν μεταξύ 25 και 35 σεντς ανά μετοχή, ενώ στην προηγούμενή της πρόβλεψη, έκανε λόγο για κέρδη 60-80 σεντς ανά μετοχή.

Οι αναλυτές της Fist Call υπολόγιζαν το ποσό στα 68 σεντς ανά μετοχή, από τα 85 σεντς που ήταν κατά την περσινή περίοδο.

Επίσης, δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 5 και 25 σεντς ανά μετοχή, λόγω του κόστους που σχετίζεται με την έξοδό της από την κοινοπραξία Phogenix, την πρόσφατη αναδιάρθρωσή της και συμφωνίες που αφορούν άδειες για τη χρήση πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι πωλήσεις υπολογίζεται να παραμείνουν αμετάβλητες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, στα 3,34 δισ. δολάρια.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ο ανταγωνισμός, η μείωση του τουρισμού και οι γεωπολιτικές ανησυχίες θα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις πωλήσεις και τα κέρδη της Kodak για το έτος, αν και η εταιρία δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για το τι αναμένει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v