GM:Προχωρά στην πώληση ομολόγων αξίας 10 δισ. δολ.

Σε πώληση ομολόγων αξίας 10 δισ. δολαρίων σκοπεύει να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, General Motors, προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα συνταξιοδοτικά ταμεία της, αναφέρει το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

GM:Προχωρά στην πώληση ομολόγων αξίας 10 δισ. δολ.
Σε πώληση ομολόγων αξίας 10 δισ. δολαρίων σκοπεύει να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ General Motors, προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα συνταξιοδοτικά ταμεία της, αναφέρει το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Τα ταμεία συνταξιοδότησης είχαν έλλειμμα ύψους 19,3 δισ. δολαρίων κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους, κάτι που οδήγησε στην υποβάθμιση της εταιρίας από την Moody’s και από τη Fitch.

Η οικονομική μονάδα της εταιρίας, General Motors Acceptance, θα αντλήσει άλλα 3 δισ. δολάρια φέτος μέσω της τιτλοποίησης χρέους.

Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη πώληση εταιρικού χρέους στην ιστορία είναι αυτή της France Telecom τον Μάρτιο του 2001, αξίας 16,4 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές φαίνεται να προτιμούν ομόλογα εταιριών, αντί των κρατικών, οι αποδόσεις των οποίων έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4,5 ετών, του 1,05%.

Ηδη, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο χρωστάει στους ομολογιούχους της περί τα 106 δισ. δολάρια. Στο άκουσμα της είδησης η αξία των ομολόγων της υποχώρησε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v