”Φούσκωσαν” οι τσέπες, ”ξεφούσκωσε” η Wall

Με το μάτι τους να ”γυαλίζει” για αποκόμιση κερδών και το μυαλό τους στην ανακοίνωση των νέων επιτοκίων μεθαύριο από τη Fed, οι επενδυτές έστειλαν τις 26 από τις 30 μετοχές του Dow στο κόκκινο και το δείκτη κάτω από τις 9.100 μονάδες για πρώτη φορά μετά από οχτώ συνεδριάσεις. Ενδεχόμενο άλλοθι για την ”άκομψη” επίθεση στο ράλι ανόδου των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί μια σειρά αρνητικών εταιρικών ειδήσεων.

Με το μάτι τους να ”γυαλίζει” για αποκόμιση κερδών και το μυαλό τους στην ανακοίνωση των νέων επιτοκίων μεθαύριο από τη Fed, οι επενδυτές έστειλαν τις 26 από τις 30 μετοχές του Dow στο κόκκινο και το δείκτη κάτω από τις 9.100 μονάδες για πρώτη φορά μετά από οχτώ συνεδριάσεις. Ενδεχόμενο ”άλλοθι” για την ”άκομψη” επίθεση στο ράλι ανόδου των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί μια σειρά αρνητικών εταιρικών ειδήσεων.

Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το εύρος της σημερινής διόρθωσης δικαιολογείται, σε κάποιο βαθμό, από την ”αποχή” αρκετών επενδυτών από την αγορά, ενόψει της ”ετυμηγορίας” της Fed για τα επιτόκια, γεγονός που έδωσε μεγαλύτερο ειδικό βάρος στους πωλητές.

Οι ίδιοι φαίνεται να συγκλίνουν περισσότερο προς μια μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, χωρίς ωστόσο μια γενναιότερη μείωση, της τάξεως του 0,50% να θεωρείται απίθανη.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Tennet Healthcare ανακοίνωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο θα κυμανθούν χαμηλότερα των προβλέψεων, λόγω αύξησης του κόστους και του ανταγωνισμού. Ετσι, η μετοχή της κατέγραψε σήμερα απώλειες περί το 20%.

Στο ίδιο κλίμα, η Avery Dennison Corp. αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του β’ τριμήνου κατά 20%, λόγω επιβράδυνσης των πωλήσεων. Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε σήμερα κατά 4,7%.

Χαμηλότερα, κατά 4,5% περίπου, διαμορφώθηκαν και οι τίτλοι των των IDEC Pharmaceuticals και της Biogen, οι οποίες ανακοίνωσαν σήμερα την επίτευξη συμφωνίας για συγχώνευσή τους.

Στα πλαίσια του deal, οι μέτοχοι της Biogen θα πάρουν 1,15 μετοχές της IDEC, με premium που ανέρχεται σε μόλις 2% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής για τις μετοχές της Biogen. Το ποσοστό αυτό είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, ιδιαίτερα μικρό.

Απώλειες της τάξεως του 1,39% σημείωσε ο Dow, υποχωρώντας στις 9.072 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ”έκλεισε” στο -2,06% και τις 1.610,82 μονάδες.

Στο -1,41% και τις 981,65 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v