Αφορμή ρευστοποιήσεων τα εταιρικά νέα στη Wall

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Wall, καθώς οι επενδυτές επιδίδονται σε αποκόμιση κερδών, πριν την αυριανή έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια, αντλώντας αφορμή από μια σειρά αρνητικών εταιρικών ειδήσεων. Ισχυρές πιέσεις σε ευρωαγορές και ευρώ.

Σε αποκόμιση κερδών επιδίδονται οι επενδυτές στη Wall, πριν την αυριανή έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed για τα επιτόκια, αντλώντας αφορμή από μια σειρά αρνητικών εταιρικών ειδήσεων.

Αναλυτικότερα, η πλειονότητα των αναλυτών συγκλίνουν στο ότι η Fed θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και μείωση της τάξεως του 0,50%.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι εκτός από το ίδιο το ποσοστό της μείωσης, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η Fed για την αιτιολόγησή της, στην οποία θα γίνουν προσπάθειες ανίχνευσης της πορείας της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπροσθέτως, το κλίμα στην αμερικανική αγορά θα δώσουν αυτή την εβδομάδα και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις λιανικές πωλήσεις.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Tennet Healthcare ανακοίνωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο θα κυμανθούν χαμηλότερα των προβλέψεων, λόγω αύξησης του κόστους και του ανταγωνισμού. Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει απώλειες της τάξεως του 15%.

Στο ίδιο κλίμα, η Avery Dennison Corp. αναθεώρησε προς τα κάτων τις προβλέψεις της για τα κέρδη του β’ τριμήνου κατά 20%, λόγω επιβράδυνσης των πωλήσεων. Μετά την ανακοίνωση αυτή, οι τίτλοι της εταιρίας υποχώρησαν κατά 10% περίπου.

Εξάλλου, πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των IDEC Pharmaceuticals και της Biogen, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσής τους.

Στα πλαίσια του deal, οι μέτοχοι της Biogen θα πάρουν 1,15 μετοχές της IDEC, με premium που ανέρχεται σε μόλις 2% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής για τις μετοχές της Biogen. Το ποσοστό αυτό είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, ιδιαίτερα μικρό.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Alcoa έπειτα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard and Poor’s.

Απώλειες της τάξεως του 1,44% καταγράφει ο Dow, διαμορφούμενος στις9.067,56 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,89%, στις 1.613 μονάδες.

Στις 982 μονάδες και με απώλειες 1,36% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v