Η Statoil εξαγοράζει μερίδια της BP στην Αλγερία

Την είσοδο της νορβηγικής πετρελαϊκής εταιρίας Statoil στην αγορά ενέργειας της Αλγερίας σηματοδοτεί η εξαγορά των μεριδίων της βρετανικής BP σε δύο μονάδες παραγωγής και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου της αφρικανικής χώρας, έναντι ποσού που ανέρχεται στα 637,6 εκατ. ευρώ.

Η Statoil εξαγοράζει μερίδια της BP στην Αλγερία
Τα μερίδια της BP σε δύο μονάδες παραγωγής και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην Αλγερία εξαγοράζει η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρία Statoil, έναντι ποσού που φτάνει τα 637,6 εκατ. ευρώ.

Η Statoil θα εξαγοράσει το 49% μερίδιο της BP στο Ιν Σαλάχ και το 50% που έχει η βρετανική εταιρία στο Ιν Αμένας. Τη συμφωνία θα πρέπει να εγκρίνουν οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας της Βορείου Αφρικής.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Statoil και η BP θα συνεργασθούν με την κρατική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου Sonatrach, για την εκμετάλλευση των δύο μονάδων.

Η συμφωνία, επισημαίνουν αναλυτές, σηματοδοτεί την είσοδο της Statoil στην Αλγερία και παρέχει την υποδομή για περαιτέρω ανάπτυξή της στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v