Πολιτείες των ΗΠΑ ερευνούν την προσφορά της Oracle

Την πρόταση επιθετικής εξαγοράς που κατέθεσε η Oracle για την Peoplesoft θα συζητήσουν σήμερα εκπρόσωποι των εισαγγελιών από πολιτείες των ΗΠΑ. Παράλληλα, η Oracle παραιτήθηκε του όρου βάσει του οποίου θα έπρεπε να συγκατατεθεί η ίδια για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Peoplesoft και J.D. Edwards.

Πολιτείες των ΗΠΑ ερευνούν την προσφορά της Oracle
Εκπρόσωποι εισαγγελιών από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ θα συζητήσουν σήμερα τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιθετική εξαγορά που κατέθεσε η Oracle για την Peoplesoft, λόγω πιθανής παραβίασης των αρχών ανταγωνισμού.

Η συζήτηση, όπως έγινε γνωστό, δεν θα δεσμεύει καμία από τις πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του γενικού εισαγγελέα του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε μήνυση επιδιώκοντας να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Ωστόσο η συζήτηση δείχνει τον υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος των πολιτειών για το ζήτημα, καθώς πολλές από αυτές είναι πελάτες της Peoplesoft και έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η εξαγορά της από την Oracle θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστούν δαπανηρές τεχνολογικές παρεμβάσεις, τη στιγμή που πολλές πολιτείες περικόπτουν τους προϋπολογισμούς τους.

Oπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Γκρεγκ Aμποτ: ”Δείχνουμε ενδιαφέρον κάθε φορά που μία κατάσταση απειλεί τον ανταγωνισμό και θέτει σε κίνδυνο τον πελάτη, είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε για κυβερνητική οντότητα, να καταβάλλει υψηλότερες τιμές για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν”.

Η Peoplesoft έχει ισχυριστεί ότι με τη συγχώνευση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας παροχής λογισμικού για εταιρίες με την τρίτη, θα περιοριστούν οι επιλογές των πελατών.

Σε μία νέα εξέλιξη στο σίριαλ της συγχώνευσης Oracle και Peoplesoft, η Oracle ανακοίνωσε ότι παραιτείται του όρου βάσει του οποίου θα έπρεπε να συγκατατεθεί η ίδια για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Peoplesoft και J.D. Edwards, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 1,75 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v