FedEx: Αύξηση 19% στα κέρδη του δ’ τριμήνου

Άνοδο 19% σημείωσε στα κέρδη της η εταιρία διανομών των ΗΠΑ, FedEx, κατά το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, καθώς αύξησε το μερίδιό της στις επίγειες διανομές στις ΗΠΑ, αλλά και στις διεθνείς αποστολές.

FedEx: Αύξηση 19% στα κέρδη του δ’ τριμήνου
Αυξημένα κατά 19% ήταν τα κέρδη της FedEx κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του έτους, καθώς η δημιουργία το 2000 εταιρίας διανομής κατ’ οίκον προϊόντων που παραγγέλνονται μέσω ίντερνετ, αύξησε τα έσοδά της.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαίου ανήλθαν στα 280 εκατ. δολάρια, ή 92 σεντς ανά μετοχή, από τα 236 εκατ. δολάρια, ή 78 σεντς, που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,6%, φτάνοντας τα 5,83 δισ. δολάρια.

Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street έκανε λόγο για κέρδη 90 σεντς ανά μετοχή.

Η FedEx κερδίζει μερίδιο αγοράς στις επίγειες διανομές στις ΗΠΑ, από την United Parcel Service, προσφέροντας στους πελάτες της περισσότερες επιλογές.

Η FedEx δήλωσε ότι ”παραμένει ανήσυχη” για την υπάρχουσα κατάσταση της οικονομίας και ότι οι τάσεις του Ιουνίου είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τις αναμενόμενες. Ωστόσο, η εταιρία επανέλαβε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του πρώτου οικονομικού τριμήνου, στα 52-60 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v