Αναταράξεις στη Wall από προβληματισμό FED

Αναταράξεις επέφερε στη Wall η αιτιολόγηση με την οποία η Fed συνόδευσε την απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, καθώς οι βασικοί δείκτες Dow και S&P παρέδωσαν τα αρχικά τους κέρδη και πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο. Πιέσεις στο ευρώ.

Αναταράξεις επέφερε στη Wall η αιτιολόγηση με την οποία η Fed συνόδευσε την απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, φέρνοντας τα αμερικανικά επιτόκια στα επίπεδα του 1958.

Οι βασικοί δείκτες Dow και S&P παρέδωσαν τα αρχικά τους κέρδη, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν ήταν εντυπωσιακά, ενώ ο Nasdaq, αν και δέχθηκε πιέσεις, μάχεται προκειμένου να διατηρήσει το θετικό πρόσημο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές ανέμεναν τη μείωση των 25 μονάδων βάσης ενώ θεωρούν ότι η Fed ”έχει στη φαρέτρα της” άλλες 25 μονάδες για περαιτέρω χρήση.

Νωρίτερα η ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες κατοικίες διέψευσε θετικά τους αναλυτές καθώς οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν στα 1,16 εκατ. σε ετήσια βάση έναντι προβλέψεων για 1,040 εκατ.

Στον αντίποδα, απροσδόκητη πτώση κατά 0,3% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο στις ΗΠΑ, καθώς υποχώρησε η ζήτηση για αυτοκίνητα, υπολογιστές και είδη μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 1%.

Σε εταιρικό επίπεδο, τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Goldman Sachs οδηγούν σε κέρδη τη μετοχή της επενδυτικής τράπεζας.

Στις 9.038 μονάδες κινείται ο Dow, καταγράφοντας απώλειες-0,81%. Ο Nasdaq κινείται περί το –0,02% και τις 1.605,32 μονάδες.

Στις 978,3 μονάδες και το –0,52% διαμορφώνεται ο S&P

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v