”Εις αύριον τα σπουδαία” για τη Wall

Χωρίς διάθεση για επίτευξη ιδιαίτερα εντυπωσιακών επιδόσεων εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Wall, καθώς η αυριανή ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ενώ θετικά συνεισέφεραν, ιδιαίτερα στην αρχή της συνεδρίασης, τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Πιέσεις δέχτηκε ο Nasdaq μετά την προειδοποίηση για τις πωλήσεις της AMD.

Χωρίς διάθεση για επίτευξη ιδιαίτερα εντυπωσιακών επιδόσεων εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Wall, καθώς η αυριανή ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ενώ θετικά συνεισέφεραν, ιδιαίτερα στην αρχή της συνεδρίασης, τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board Ιουνίου καταγράφηκε στις 83,5 μονάδες από τις 83,6 που ήταν η αναθεωρημένη μέτρηση του Μαΐου. Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη, στις 82,4 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα νέα επιτόκια που θα ανακοινώσει η Fed αύριο το απόγευμα οι απόψεις περί του εύρους της μείωσης(0,25% ή 0,50%) διίστανται. Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι εκτός από το πόσο θα περικόψει τα επιτόκια η Fed, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί.

Σε εταιρικό επίπεδο, υποχώρηση περί του 7% κατέγραψε η μετοχή της AMD, ”βαρύνοντας” στο δείκτη Nasdaq. Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επεξεργαστών μετά την Intel, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το β’ τρίμηνο δεν θα φτάσουν στις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που κινήθηκαν καθοδικά συγκαταλέγονται αυτές των Intel (-1%) και Cisco Systems (-2,5%).

Στον αντίποδα, ανοδικά κατά 4,5% κινήθηκε η μετοχή της FedEx. Η εταιρία κατέγραψε για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο κέρδη ύψους 280 εκ. δολαρίων ή 0,92 δολ. ανά μετοχή, από τα 236 εκ. δολάρια στην αντίστοιχη περσινή περίοδο και έναντι προβλέψεων για κέρδη 0,90 δολ. των αναλυτών.

Στα 16,75 δολάρια και το –0,59% η 3Ε. Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 3,44 δολάρια και το +0,29% ενώ ο ΟΤΕ στο +0,66% και τα 6,08 δολάρια.

Κέρδη 0,42% κατέγραψε ο Dow, διαμορφούμενος στις 9.110,62 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ”έκλεισε” στις 1.605,51 μονάδες και το -0,33%.

Στο +0,19% και τις 983,49 μονάδες ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v