”Πασούλες” στο... κέντρο της Wall

Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές στη Wall ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των επιτοκίων από τη Fed και μετά την ”ανάσα” που έδωσαν στην αρχή της συνεδρίασης τα θετικότερα των προβλέψεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Στην Ευρώπη, κέρδη περί το 1% καταγράφει ο DAX, ενώ το ευρώ πιέζεται κάτω από τα 1,15 δολάρια.

Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές στη Wall ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των επιτοκίων από τη Fed και μετά την ”ανάσα” που έδωσαν στην αρχή της συνεδρίασης τα θετικότερα των προβλέψεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών, ενώ από την αρχή της συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι εναλλαγές προσήμων, κυρίως στο Nasdaq.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board Ιουνίου καταγράφηκε στις 83,5 μονάδες από τις 83,6 που ήταν η αναθεωρημένη μέτρηση του Μαΐου. Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη, στις 82,4 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα νέα επιτόκια που θα ανακοινώσει η Fed αύριο το απόγευμα, οι περισσότεροι αναλυτές φαίνεται να συγκλίνουν προς μια μείωση κατά 0,25%. Ωστόσο, δεν λείπουν και αυτοί που προβλέπουν μια γενναιότερη μείωση, κατά 0,50%,

Στα εταιρικά νέα, υποχώρηση περί του 8% καταγράφει η μετοχή της AMD, πιέζοντας, σε κάποιο βαθμό, το δείχτη Nasdaq. Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επεξεργαστών μετά την Intel, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το β’ τρίμηνο δεν θα φτάσουν στις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της FedEx, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 5%. Η εταιρία κατέγραψε για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο κέρδη ύψους 280 εκ. δολαρίων ή 0,92 δολ. ανά μετοχή, από τα 236 εκ. δολάρια στην αντίστοιχη περσινή περίοδο και έναντι προβλέψεων για κέρδη 0,90 δολ. των αναλυτών.

Κέρδη 0,48% καταγράφει ο Dow, διαμορφούμενος στις 9.115,88 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί τις 1.610 μονάδες και το -0,02%.

Στο +0,32% και τις 984,8 μονάδες ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v