Goldman Sachs και νέες κατοικίες ωθούν τη Wall

Βόλτες στο ”πράσινο” κάνει η Wall περιμένοντας την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις νέες κατοικίες και τα κέρδη της Goldman Sachs στο β’ τρίμηνο δίνουν αφορμή στους επενδυτές για τοποθετήσεις, κυρίως στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Βόλτες στο ”πράσινο” κάνει η Wall περιμένοντας τα επιτόκια της Fed, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις νέες κατοικίες και τα κέρδη της Goldman Sachs στο β’ τρίμηνο δίνουν αφορμή στους επενδυτές για τοποθετήσεις, κυρίως στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Αναλυτικότερα, θετικά διέψευσαν τους αναλυτές τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών το Μάιο στις ΗΠΑ.

Oι νέες κατοικίες αυξήθηκαν στα 1,16 εκατ. σε ετήσια βάση, έναντι προβλέψεων για 1,040 των αναλυτών.

Στον αντίποδα, απροσδόκητη πτώση κατά 0,3% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο στις ΗΠΑ, καθώς υποχώρησε η ζήτηση για αυτοκίνητα, υπολογιστές και είδη μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 1%.

Το γεγονός αυτό, επισημαίνουν οι αναλυτές, εκλαμβάνεται ως σημάδι αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια τα οποία θα ανακοινωθούν στις 21:15 ώρα Ελλάδος, μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed, η μείωση θεωρείται δεδομένη.

Ωστόσο το ζητούμενο είναι το εύρος αυτής (0,25% ή 0,50%), ενώ σημαντικό ρόλο για την ψυχολογία της αγοράς θα διαδραματίσουν και τα όσα θα επικαλεστεί η Fed για να δικαιολογήσει την όποια απόφασή της.

Σε εταιρικό επίπεδο, τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Goldman Sachs οδηγούν σε κέρδη τη μετοχή της επενδυτικής τράπεζας.

Η αμερικανική εταιρία κατέγραψε για το β’ οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου κέρδη 695 εκ. δολάρια, ή 1,36 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,06 δολ. ανά μετοχή στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι πιο αισιόδοξες των προβλέψεων των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,27 δολ. ανά μετοχή, με το consensus να διαμορφώνεται στα 1,19 δολάρια ανά μετοχή

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Lehman Brothers και της Merrill Lynch, κατά 1,5% και 2% αντίστοιχα.

Στις 9.141,79 μονάδες και το +0,03% διαμορφώνεται ο Dow. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί τις 1.620,66 μονάδες και το +0,94%.

Ο S&P καταγράφει κέρδη 0,54%, στις 988,76 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v