Goldman Sachs: Αύξηση 23% στα κέρδη του β΄ 3μήνου

Υψηλότερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη της Goldman Sachs κατά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2003, λόγω των αυξημένων εσόδων από τη διαπραγμάτευση ομολόγων, συναλλάγματος και εμπορευμάτων. Ο οίκος εμφάνισε αύξηση κερδών κατά 23%, έως τα 695 εκατ. δολ.

Goldman Sachs: Αύξηση 23% στα κέρδη του β΄ 3μήνου
Αυξημένα κατά 23% ήταν τα κέρδη του δεύτερου οικονομικού τριμήνου της Goldman Sachs, λόγω των αυξημένων εσόδων από τη διαπραγμάτευση μετοχών, ομολόγων συναλλάγματος και εμπορευμάτων.

Τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρίας των ΗΠΑ από πλευράς κεφαλαίου αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, στα 695 εκατ. δολάρια ή 1,36 δολάρια ανά μετοχή, από τα 563 εκατ. δολάρια ή 1,06 δολάρια ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,19 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου υποχώρησαν κατά 3%, στα 6 δισ. δολάρια.

Η Goldman, όπως οι ανταγωνιστές της Lehman Brothers, Bear Stearns και Morgan Stanley, έχει επωφεληθεί από την αύξηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και από τη διάθεση ομολόγων, αντισταθμίζοντας τη μείωση των εσόδων από δημόσιες εγγραφές και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι σαν αποτέλεσμα της αυξημένης κερδοφορίας, η Goldman Sachs υπερδιπλασίασε το μέρισμά της για το τρίμηνο από 12 σε 25 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v