Morgan Stanley:Επένδυση υψηλού κινδύνου στο City

Σε επένδυση ύψους 9,2 δισ. δολαρίων σκέφτεται να προχωρήσει η Morgan Stanley, με την εξαγορά κατασκευαστικής εταιρίας του Λονδίνου, Canary Wharf Group, η οποία έχει γραφεία στην περιοχή Docklands όπου τα νοίκια υποχωρούν, ενώ αυξάνονται και τα αδιάθετα γραφεία.

Morgan Stanley:Επένδυση υψηλού κινδύνου στο City
Σε επένδυση ύψους 9,2 δισ. δολαρίων σκέφτεται να προχωρήσει η Morgan Stanley, η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία στον κόσμο από πλευράς κεφαλαίου, με την εξαγορά κατασκευαστικής εταιρίας του Λονδίνου, Canary Wharf Group.

Η εταιρία, έχει χρέη ύψους 4 δισ. στερλινών και χρηματιστηριακή αξία 1,6 δισ. στερλινών.

Η Canary Wharf έχει περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή του Λονδίνου Docklands όπου στεγάζονται χρηματιστηριακές εταιρίες και τράπεζες, περιοχή στην οποία τα νοίκια υποχωρούν, ενώ αυξάνονται και τα αδιάθετα γραφεία.

Με την εξαγορά της η Morgan Stanley θα πρέπει να περιμένει περισσότερα από πέντε έτη για να ξαναρχίσουν οι τράπεζες τις προσλήψεις, αυξάνοντας τη ζήτηση για γραφεία, εκτιμά ο αναλυτής της Goldman Sachs, Τζέπ ντε Μπόερ.

Ο νέος ιδιοκτήτης των γραφείων ”θα έχει εν τέλει καλές αποδόσεις επενδύοντας στα ακίνητα, αλλά υπάρχει υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας”, καταλήγει ο κ. Μπόερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v