Fed: Μείωση 0,25% στα αμερικανικά επιτόκια

Κατά 0,25% (στο 1% και στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1958) μειώθηκαν τα αμερικανικά επιτόκια. Η Fed επισήμανε πως η αμερικανική οικονομία ”δεν έχει ακόμα επιδείξει διατηρήσιμη ανάπτυξη”, ενώ επικαλέστηκε και τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Fed: Μείωση  0,25% στα  αμερικανικά επιτόκια
Κατά 0,25% (στο 1% και στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1958) μειώθηκαν τα βασικά αμερικανικά επιτόκια, σύμφωνα με απόφαση της νομισματικής επιτροπής της Fed έπειτα από διήμερη συνεδρίασή της.

Η βασική αιτία που επικαλέστηκε η Fed για τη μείωση των επιτοκίων του δολαρίου είναι ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή ώστε να καταπολεμήσει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Παράλληλα, η Fed επισήμανε πως η αμερικανική οικονομία ”δεν έχει ακόμα επιδείξει διατηρήσιμη ανάπτυξη”,

Αναλυτές επισημαίνουν ότι με τη σημερινή της απόφαση για μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% και όχι κατά 0,50%, που ήταν το έτερο ενδεχόμενο, η Fed προσπαθεί να πείσει τις αγορές ότι διατηρεί την ευχέρεια να προβεί σε περαιτέρω μείωση, αν την κρίνει αναγκαία.

Επισημαίνεται ότι η Fed διεξάγει διήμερες συνεδριάσεις δύο φορές το χρόνο, με τη δεύτερη μέρα να χρησιμοποιείται, ως επί το πλείστον, για την προετοιμασία της ομιλίας του Προέδρου της Alan Greenspan, στο Κογκρέσο, ένα μήνα μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v