Διαθέσεις για μίνι ράλι στη Wall

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall, και ιδιαίτερα στο Νasdaq, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, ”χορτασμένοι” από τη χθεσινή αποκόμιση κερδών. Τα αρνητικά νέα για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση του ΑΕΠ αντιστάθμισαν τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας. Ανοδος για DAX, υποχώρηση για ευρώ.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall, και ιδιαίτερα στο Νasdaq, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, ”χορτασμένοι” και από τη χθεσινή αποκόμιση κερδών. Εξάλλου, τα αρνητικά νέα για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση του ΑΕΠ αντιστάθμισαν τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το α’ τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 1,4%, έναντι εκτιμήσεων για ρυθμούς ανάπτυξης 1,9%.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου, σημειώνοντας πτώση στις 404.000 από τις 421.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” τα επιδόματα ανεργίας στις 415.000.

Σε εταιρικό επίπεδο και ανάμεσα στις μετοχές που ”σηκώνουν” το Nasdaq συγκαταλέγονται οι τίτλοι της Intel και της Applied Materials, με κέρδη 2% και 2,5% αντίστοιχα.

Ανοδικά κατά 3% περίπου κινούνται οι τίτλοι της Nextel Communications, η οποία σήμερα ανακοίνωσε ότι θα ξεπεράσει τους στόχους της για το τρέχον έτος.

Ωστόσο, πτωτικά κατά 25% περίπου κινούνται οι τίτλοι της φαρμακευτικής Elan, η οποία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή ομολογιακού της δανείου.

Στην Ευρώπη, FTSE και CAC διαμορφώθηκαν στο –0,64% (4.041 μονάδες) και το –0,17% (3.103 μονάδες) αντίστοιχα.

Αυτονομείται και κινείται ανοδικά ο DAX, κατά 1,21% και στις 3.239 μονάδες.

Ο δείκτης Dow κινείται ανοδικά κατά 0,51%, στις 9.057 μονάδες, ενώ ο S&P διαμορφώνεται στο +0,71% και τις 982 μονάδες.

Μεγάλα κέρδη, 0,70% για τον Nasdaq, ο οποίος ανέρχεται στις 1.627 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v