Σενάρια για Deutsche Telekom διαψεύδει το Βερολίνο

Σε ρητή διάψευση των σεναρίων που θέλουν τη γερμανική κυβέρνηση να πουλά προς την κρατική τράπεζα KfW μερίδιο που κατέχει στην Deutsche Telekom προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. Εν τω μεταξύ, η CSFB αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Deutsche Telekom στα 14,7 ευρώ.

Σενάρια για Deutsche Telekom διαψεύδει το Βερολίνο
Τα σενάρια πώλησης μεριδίου που κατέχει στην Deutsche Telekom διαψεύδει ρητά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή των πληροφοριών που αναγκάστηκε να διαψεύσει το γερμανικό υπουργείο, ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων, κ. Antje Hermenau, ο οποίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ανέφερε ότι ”η γερμανική κυβέρνηση μελετά το σενάριο πώλησης περαιτέρω μεριδίου από τις μετοχές που κατέχει στη Deutsche Telekom, προκειμένου να εξοικονομήσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του υπό πρόταση προγράμματος φοροαπαλλαγών”.

Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Schroeder εξετάζει το ενδεχόμενο μεταβίβασης προς την κρατική τράπεζα KfW (Kreditanstalt fuer Wiederaufbau) μέρους των μετοχών που κατέχει στην Deutsche Telekom, με απώτερο στόχο να διοχετευτούν στην ελεύθερη αγορά όταν η ύπαρξη ευνοϊκότερων συνθηκών το επιτρέψει.

Εν τω μεταξύ, η Credit Suisse First Boston (CSFB) αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου στα 14,7 ευρώ από 13 ευρώ εξαιτίας του θετικού outlook της μονάδας T-Mobile στις ΗΠΑ και των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα επιτρέπουν στην Deutsche να επιβάλει υψηλότερες χρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v