ΗΠΑ: Στο 1,4% το ΑΕΠ, πτώση στα επιδόματα ανεργίας

Με ρυθμό της τάξης του 1,4% ”έτρεξε” τελικώς η αμερικανική οικονομία στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 1,9%, ενώ αντίθετα τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 404.000 με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση στις 415.000.

ΗΠΑ: Στο 1,4% το ΑΕΠ, πτώση στα επιδόματα ανεργίας
Στο 1,4% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 1,9%, ενώ αντίθετα τα επιδόματα ανεργίας κατέγραψαν υψηλότερη πτώση σε σχέση με ό,τι αναμενόταν.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 1,4% στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, καθώς οι δαπάνες των επιχειρήσεων σε νέο εξοπλισμό υποχώρησαν το προηγούμενο τρίμηνο, για πρώτη φορά στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι μέχρι οι εταιρίες να ενισχύσουν τις δαπάνες τους, δεν πρόκειται να σημειωθούν σημαντικές μεταβολές στην οικονομία.

Παράλληλα, τα επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου, σημειώνοντας πτώση στις 404.000 από τις 421.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 415.000. Ωστόσο, αρνητικό είναι το γεγονός ότι παρέμειναν πάνω από το όριο των 400.000, στοιχείο που υποδηλώνει αδυναμία στην εργασιακή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v