Wall: Αποκόμιση κερδών πριν το weekend

Σε αρνητική και με χαμηλό όγκο συναλλαγών εξελίσσεται στο δεύτερο μισό η συνεδρίαση στη Wall, καθώς η έλλειψη σημαντικών εταιρικών νέων ωθεί τους επενδυτές να προτιμήσουν την αποκόμιση κερδών, ενόψει και του σαββατοκύριακου. Με απώλειες έκλεισε ο DAX, σημαντική υποχώρηση ευρώ.

Αρνητική και με χαμηλό όγκο συναλλαγών η συνεδρίαση στη Wall, με τους επενδυτές μην βρίσκουν σημαντικά ερείσματα για να παραμείνουν στην αγορά και να προχωρούν σε αποκόμιση κερδών ενόψει του σαββατοκύριακου και ελλείψει σημαντικών εταιρικών ειδήσεων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα προσωπικά εισοδήματα και δαπάνες έδωσαν κάποια αρχικά ερείσματα στην αγορά, χωρίς όμως να μπορέσουν, όπως φαίνεται, να στηρίξουν την ανοδική προσπάθεια.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη, η αναθεωρημένη μέτρηση του δείκτη Michigan τον τοποθετεί στις 89,7 μονάδες για τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για 87,3 των αναλυτών, που ήταν και η προηγούμενη μέτρηση για τον ίδιο μήνα.

Ωστόσο, αρνητικό παραμένει το γεγονός ότι ο δείκτης κατέγραψε υποχώρηση από τις 92,1 μονάδες του Μαΐου.

Εξάλλου, οριακή αύξηση κατά 0,1% σημείωσαν οι προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκαν στο +0,3%.

Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% στις προσωπικές δαπάνες και 0,3% στα προσωπικά εισοδήματα Μαΐου.

Η μετοχή της Microsoft συνεχίζει να καταγράφει διαμορφούμενη στο +0,9%, υποχωρώντας από το +2,5% που κυμαινόταν νωρίτερα.

Η CSFB αναβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο δ’ οικονομικό τρίμηνο στα 7,85 δισ. δολάρια, από τα 7,77 δισ. δολάρια, ενώ αύξησε και την τιμή στόχο στα 29 από τα 27 δολάρια.

Ο έτερος τεχνολογικός κολοσσός, η Intel, κερδίζει περί το +0,9%%, ενώ στις μετοχές του κλάδου που συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη συγκαταλέγονται οι Cisco Systems και η Advanced Micro Devices.

Στον αντίποδα, τον Dow πιέζουν οι τίτλοι της Nike, οι οποίοι υποχωρούν κατά 9%. Η εταιρία κατέγραψε για το τέταρτο τρίμηνο κέρδη τα οποία δεν επαλήθευσαν τις προσδοκίες της Wall.

Στις 9.004 μονάδες και το –0,83% ο Dow. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,41%, διαμορφούμενος στις 1.627 μονάδες.

Περί τις 977 μονάδες και το –0,88% κινείται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v