ΗΠΑ: Συμβιβασμός μετόχων με 309 εισηγμένες (IPO)

Σε συμβιβασμό ύψους 1 δισ. ευρώ με επενδυτές προχώρησαν 309 εταιρίες των ΗΠΑ, οι οποίες εισήχθησαν στην αμερικανική αγορά την περίοδο που η ”φούσκα” των του Internet βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με τις 55 επενδυτικές τράπεζες- αναδόχους.

ΗΠΑ: Συμβιβασμός μετόχων με 309 εισηγμένες (IPO)
Σε συμβιβασμό ύψους 1 δισ. δολάρια με επενδυτές προχώρησαν 309 εταιρίες των ΗΠΑ, οι οποίες εισήχθησαν στην αμερικανική αγορά την περίοδο που η ”φούσκα” του Internet βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ο συμβιβασμός, ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη, δεν περιλαμβάνει τις 55 επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες ήταν ανάδοχοι των δημοσίων προσφορών των εταιριών αυτών και κατά των οποίων οι μηνύσεις παραμένουν εκκρεμείς. Ανάμεσα στις τράπεζες αυτές συγκαταλέγονται η Goldman Sachs Group Inc. και η CSFB.

Η συμφωνία αυτή προσφέρει στους επενδυτές και τους δικηγόρους τους τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη συνέχιση της δικαστικής τους διαμάχης με τους επενδυτικούς οίκους, ενώ τώρα θα έχουν στο πλευρό τους και τις εταιρίες με τις οποίες κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Οι ενάγοντες, οι οποίοι αγόρασαν μετοχές μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης, κατηγορούν τις επενδυτικές τράπεζες ότι προέβησαν σε ”υπόγειες” συμφωνίες, σύμφωνα με τις οποίες απαιτούσαν από τους μετόχους τους οποίους είχαν εγγράψει στην περίοδο της δημόσιας προσφοράς να προβούν σε αγορές των μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα αργότερα, δημιουργώντας έτσι τεχνητή ζήτηση η οποία οδήγησε, τελικά, στην κατάρρευση των τιμών και την πλήρη απαξίωση των τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v