Τα θετικά νέα από Μίτσιγκαν αφομοιώνει η Wall

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν αφενός τα θετικά στοιχεία για προς τα πάνω αναθεώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan Ιουνίου και την αύξηση στα προσωπικά εισοδήματα Μαΐου και αφετέρου τη μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση στις προσωπικές δαπάνες. Θετική ώθηση στο Nasdaq, από αναβάθμιση της Microsoft από CSFB.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν αφενός τα θετικά στοιχεία για προς τα πάνω αναθεώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan Ιουνίου και την αύξηση στα προσωπικά εισοδήματα Μαΐου και αφετέρου τη μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση στις προσωπικές δαπάνες.

Εξάλλου, θετική είναι η ώθηση στο Nasdaq, από αναβάθμιση της Microsoft από CSFB.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη, η αναθεωρημένη μέτρηση του δείκτη Michigan τον τοποθετεί στις 89,7 μονάδες για τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για 87,3 των αναλυτών, που ήταν και η προηγούμενη μέτρηση. Ωστόσο, αρνητικό παραμένει το γεγονός ότι ο δείκτης κατέγραψε υποχώρηση από τις 92,1 μονάδες του Μαΐου.

Εξάλλου, οριακή αύξηση κατά 0,1% σημείωσαν οι προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκαν στο +0,3%. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% στις προσωπικές δαπάνες και 0,3% στα προσωπικά εισοδήματα Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον δείκτη της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, Capital International Inc.’s World Index, οι χρηματαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγράψει για το τρίμηνο έως και χθες τη μεγαλύτερή τους άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 1998.

Ο συγκεκριμένος δείκτης έχει διαμορφωθεί στο +17% για την χρονική περίοδο αυτή, ενώ η προηγούμενη μεγαλύτερη τριμηνιαία επίδοση που καταγράφηκε στο δ’ τρίμηνο του 1998 ήταν +21%.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Microsoft, δίνοντας ώθηση και στον Nasdaq, οι οποίοι έχουν ”μείνει πίσω” σε σχέση με τις άλλες μετοχές του κλάδου κατά τη διάρκεια του ράλι των τελευταίων μηνών.

Η CSFB αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο δ’ οικονομικό τρίμηνο στα 7,85 δισ. δολάρια, από τα 7,77 δισ. δολάρια, ενώ αύξησε και την τιμή στόχο στα 29 δολ. από τα 27 δολάρια.

Θετικά επιδρά στην πορεία της μετοχής του αμερικανικού κολοσσού και η είδηση ότι κατέληξε σε συμβιβασμό με τη Sun Microsystems, σχετικά με την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών Java.

Ανοδική τροχιά καταγράφουν και οι μετοχές της βιοτεχνολογικής εταιρίας Genentech, καθώς οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η έγκριση για το φάρμακό της Avastin θα δοθεί εντός λίγων μηνών. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, οι πωλήσεις του εν λόγω φαρμάκου θα διαμορφωθούν στα 1 με 2 δις. δολάρια ετησίως.

Καλά τα νέα και για την AOL Time Warner, για τη μετοχή της οποίας η Morgan Stanley αύξησε την τιμή στόχο στα 19 δολ. από τα 17 δολάρια.

Εξάλλου, κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Nextel Communications, μετά την αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform” από ”market perform” στην οποία προέβη η Wachovia Securities Inc

Στον αντίποδα , έντονες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι της Nike, η οποία για το β’ τρίμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση των κερδών κατά 18%, η οποία υπολείπεται κατά πολύ των προβλέψεων των αναλυτών.

Στις 9.031 μονάδες και το –0,52% κινείται ο Dow. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,25%, στις 1.638 μονάδες.

Στο –0,48% και τις 981,09 μονάδες ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v