Ρευστοποιήσεις έστειλαν τον Dow κάτω από τις 9.000

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων (τόσο σε εταιρικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο) και ενόψει του σαββατοκύριακου, οι επενδυτές στη Wall επιδόθηκαν σε αθρόα αποκόμιση κερδών, ρίχνοντας τον Dow κάτω από το επίπεδο αντίστασης των 9.000 μονάδων. Εξάλλου, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών έδωσε μεγαλύτερο ”ειδικό βάρος” στους πωλητές.

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, τόσο σε εταιρικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο και ενόψει του σαββατοκύριακου, οι επενδυτές στη Wall επιδόθηκαν σε αθρόα αποκόμιση κερδών, ρίχνοντας τον Dow κάτω από το επίπεδο αντίστασης των 9.000 μονάδων.

Εξάλλου, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών έδωσε μεγαλύτερο ”ειδικό βάρος” στους πωλητές.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο η άνοδος της αγοράς ήταν η πιο απότομη των τελευταίων τεσσάρων ετών, οπότε οι ρευστοποιήσεις πρέπει να θεωρούνται έως ένα βαθμό δικαιολογημένες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα προσωπικά εισοδήματα και δαπάνες έδωσαν κάποια αρχικά ερείσματα για άνοδο στην αγορά, χωρίς όμως να μπορέσουν να στηρίξουν την ανοδική προσπάθεια που καταγράφηκε στο πρώτο μισό της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη, η αναθεωρημένη μέτρηση του δείκτη Michigan τον τοποθετεί στις 89,7 μονάδες για τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για 87,3 των αναλυτών, που ήταν και η προηγούμενη μέτρηση για τον ίδιο μήνα.

Ωστόσο, αρνητικό παραμένει το γεγονός ότι ο δείκτης κατέγραψε υποχώρηση από τις 92,1 μονάδες του Μαΐου.

Εξάλλου, οριακή αύξηση κατά 0,1% σημείωσαν οι προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκαν στο +0,3%.

Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% στις προσωπικές δαπάνες και 0,3% στα προσωπικά εισοδήματα Μαΐου.

Τις μεγαλύτερες απώλειες για τις μετοχές που απαρτίζουν τον Dow κατέγραψαν οι International Paper(-2,1%) και η Caterpillar (-1,9%)

Η μετοχή της Microsoft διαμορφώθηκε στο +0,8%, ενώ έφτανε να καταγράφει και κέρδη 2,9% στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Η CSFB αναβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο δ’ οικονομικό τρίμηνο στα 7,85 δισ. δολάρια, από τα 7,77 δισ. δολάρια, ενώ αύξησε και την τιμή στόχο στα 29 από τα 27 δολάρια.

Ο έτερος τεχνολογικός κολοσσός, η Intel, έκλεισε στο +0,4.

Στον αντίποδα οι τίτλοι της Nike υποχώρησαν κατά 7,5%. Η εταιρία κατέγραψε για το τέταρτο τρίμηνο κέρδη τα οποία δεν επαλήθευσαν τις προσδοκίες της Wall.

Στις 8.989,05 μονάδες και το –0,99%% διαμορφώθηκε ο Dow. Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,53%, διαμορφούμενος στις 1.625,28 μονάδες.

Στις 976,22 μονάδες και το –0,97% ”έκλεισε” ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v