WSJ: Συνέχεια αμερικανικών εξαγορών στην Ευρώπη

Παρά την αποδυνάμωση του δολαρίου, οι εταιρίες των ΗΠΑ συνεχίζουν να προχωρούν σε εξαγορές ευρωπαϊκών εταιριών, καθώς πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι υπάρχουν πιθανότητες μεγαλύτερης οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Wall Street Journal”.

WSJ: Συνέχεια αμερικανικών εξαγορών στην Ευρώπη
Παρά την αποδυνάμωση του δολαρίου, οι εταιρίες των ΗΠΑ συνεχίζουν να προχωρούν σε εξαγορές ευρωπαϊκών εταιριών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Wall Street Journal”.

Οι αμερικανικές εταιρίες προχώρησαν στην αγορά ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, αξίας 11,9 δισ. δολαρίων (10,4 δισ. ευρώ) κατά το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι ανακοινωθείσες εξαγορές και συγχωνεύσεις στη Γηραιά Ηπειρο να φτάσουν συνολικά το ποσό των 137,9 δισ. δολαρίων.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αν και το ποσό είναι κατά 14% χαμηλότερο σε σχέση με πέρσι, είναι υψηλότερο από την εγχώρια δραστηριότητα των ΗΠΑ, ύψους 90,1 δισ. δολαρίων, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία της Thomson Financial.

Μεταξύ των αμερικανικών εταιριών που επεκτείνονται στην Ευρώπη είναι η United Technologies, που προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής τεχνολογικής εταιρίας Chubb, η American Express, που προσφέρθηκε να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Threadneedle Asset Management Holding και η Zimmer Holdings, που κατέθεσε προσφορά για την επιθετική εξαγορά της ελβετικής εταιρίας ορθοπεδικών Centerpulse.

Το γεγονός ότι παρά την αποδυνάμωση του δολαρίου, που καθιστά πιο δαπανηρές τις εξαγορές ευρωπαϊκών εταιριών από αμερικανικές, οι επενδυτές των ΗΠΑ προχωρούν σε τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία, αποδίδεται από τους αναλυτές στο ότι θεωρούν ότι υπάρχουν πιθανότητες μεγαλύτερης οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ.

Ορισμένοι αναλυτές τραπεζών, όπως της J.P. Morgan και της UBS, αναμένουν να συνεχισθεί το κύμα εξαγορών ευρωπαϊκών εταιριών, ειδικά σε στρατηγικούς στόχους που θα τις βοηθήσουν να ενισχύσουν τη θέση τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v